fredag 27 maj 2016

Ett kungligt dop och massor av garn

Nu är det hög tid att publicera lite nytt material på bloggen. Mitt senaste inlägg handlar om julgodis, vilket pratar för sig själv. Men eftersom senaste tiden har gått åt att skriva kandidatavhandlig (äntligen klar att lämnas in) har det inte funnits varken tid eller inspiration att blogga. Känns inte sådär riktigt superkul med ett inlägg om källhänvisningar så nu blir det inget sånt.

Däremot tänkte jag bjuda er på lite bilder på den senaste tidens stickprojekt. Jag har nämligen blivit helt besatt av Marygrnser tröjor. Inspirationen till detta hittade jag på Lindas lantliga . Hon är superduktig och har stickat många Marygrnsers.

Tröjan är väldigt lätt att sticka vilket gör att alla klarar av det. I vintras stickade jag min första. Var väldigt ivrig vilket gjorde att jag stickade tröjan på tre dagar.
Min första Marygenser stickade jag i naturvitt och marinblått garn. Garnet jag använde är drops Big Merino ull. Stickade storklek M på stickor nummer 5.


Nu har jag tröja nummer två på gång. Den kommer bli röd med naturvit bladrand. Min storasyster ville också ha en, den kommer bli grå och naturvit. 
Möstret till tröjorna kan man köpa här för en billig peng. Rekommenderar verkligen er att testa, även er som inte stickat tröjor innan. För detta mönster är verkligen lätt att förstå.

Mer bilder kommer så fort jag blir klar. Nu ska jag bänka mig framför tv:n och det kungliga dopet. Prins Oskar döps ju idag om någon lyckats undgå detta. Älskar att kolla in alla kungligheters vackra kläder och hattar. Stickorna får göra arbetet medan jag kollar in vårens hetaste mode.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar